Magyarország kúl

Debreceni példa: ilyen egy menő menza

Helyben tanulják a növénytermesztést, átalakítják az ebédlőt és ivókutakkal kínálnak egészséges vizet egy debreceni iskolában, a Menő Menzák program keretében.

A debreceni Napraforgó Waldorf Iskola hamarosan még egyet léphet előre az egészségtudatosság terén, írj a Cívishír. Az iskola mindennapjait eddig is áthatotta az egészséges életmódra nevelés és a környezettudatosság, most azonban támogatásnak köszönhetően lehetőség nyílt további fejlesztésre.

Van Debrecenben a Kút utcán egy iskola, ahol fohásszal kezdik a napot, bizonyítványverset mondanak minden reggel és…

Közzétette: Debreceni Napraforgó Waldorf Általános Iskola – 2017. október 19.

Az iskolakertben kertművelést is oktatnak, aminek során a tanulók az évkörnek megfelelően sajátítják el a zöldség-,  gyümölcs- és gabonatermesztés ismereteit. Ezenkívül a megtermelt zöldségekből és gyümölcsökből tartósító eljárás révén olyan egészséges ételeket állítanak elő, amelyek vegyszermentesek, valamint összetételük minőségi vitamin– és ásványi anyag forrásokat tartalmaz. A gyerekek családjai között több, helyi piacokon árusító őstermelő van.

A 2019 végéig tartó EFOP-pályázaton (“Menő Menzák”) elnyert 11 millió forintnak köszönhetően a sulimenza is esztétikusabb lesz, nem lesz gond, ha több a tanuló van az ebédlőben, és nem elhanyagolható az sem, hogy a tankert létrehozásával nem kell ezentúl földet bérelni a kertművelés oktatásához. A három tagépület mindegyike ivókutat kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top