Magyarország kúl

Albínó csuka és rekordszörny a magyar horgásztóban

Hihetetlen első hete volt a Mátra aljában fekvő Maconkai-víztározó horgászainak: egyedülálló albínó csukát fogtak, mellé pedig egy lapátorrú óriást.

A rendkívül ritka januári tavasz mellett, és részben miatt az év első napjaiban a fogások között is rendkívüli ritkaságok jelentkeztek a Maconka-víztározó horgásztavában, amelyeket maconka.hu-n tettek közzé.

Lapátorrú tok – rekordméretben (fotó: maconka.hu)

Január 6-án a Rekord-tavon a déli órákban Szikora Gábor egy 23,30 kg-os (120/76 cm) lapátorrú tokot fogott, amely csodálatos példány megdöntötte a korábbi faj szerinti abszolút tórekordot (ez 2015-ből egy 16,40 kg-os példány volt).

Albínó csuka (fotó: maconka.hu)

Ezt megelőzően egy kis idővel egy eddig a horgászok által még nem látott, szinte albínó csuka került horogvégre. Kozik Norbert fogása 8,62 kg (87/46 cm).

Nem is olyan nyurga (fotó: maconka.hu)

Egy nap telt el és január 7-én a gáton a reggeli órákban Katona Attila következett egy 23,07 kg-os nyurgaponttyal (89/76 cm), itt egy tavalyi faj szerinti abszolút tórekord lett átadva a múltnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top