Magyarország kúl

Bélelt koporsó, légyfogó, rekesz sör – elképesztő, miket árverez el a NAV

Amióta online árverés létezik, folyamatos humorforrás a NAV által lefoglalt és licitre bocsátott tételek listája. Nincs ez másképp az év elején sem

A NAV Csongrád megyei igazgatósága (és a többi is) az év végi szünet után jövő héttől vág bele újra az árverésekbe, arról azonban már most lehet tájékozódni, mi mindent kínálnak megvételre az interneten, írja a Délmagyar.hu.

Illusztráció: Pixabay

A legbizarrabb tétel jelenleg az a hét darab vadonatúj bélelt koporsó, ami korábban egy temetkezési cégé volt. Ezeknek a „natúr bükk, világosbarna, fából készült, levélmintás” daraboknak a becsértéke 75 ezer forint. Ez nagyjából megfelel a piaci árnak – egy szerencsés licitáló viszont akár feléért is hozzájuthat.

Ingatlanból csak egy kerül virtuális kalapács alá a közeljövőben: egy vásárhelyi belterületi, bekerítetlen telek, amelyet 900 ezerre becsülnek. Az adatlapból kiderül, hogy egy magánszemély 2,4 milliós diákhitel-tartozása miatt foglalta le a NAV.

Csotrogányok, faxos telefonok

Kocsiból és kisteherautóból például ötöt árulnak – 20 ezer forinttól 2,8 millióig. A legolcsóbb és leginkább leharcolt egy 23 éves Ford Escort, amiről maga az adóhatóság is azt írja, hogy elhanyagolt műszaki állapotú, rozsdásodó karosszériával, kiégetett ülésekkel. Egy ilyen kimustrált csotrogányt valószínűleg alkatrésznek veszi meg, aki licitál rá. A legdrágábban egy 2008-as, 158 ezer kilométert futott KIA Ceedet kínálnak, ami szervóval, ABS-szel, klímával és érvényes műszakival akár a becsérték feléért, 1,4 millióért is elvihető – már ha nem licitál rá senki.

Vehetünk még komoly, földméréshez használatos GPS-eket 250 ezerért, illetve irodai faxos telefonokat, mázsamérleget, használt laptopot, nyomtatót és CRT-tévét is pár ezer forintért.

120 gyereknapszemüveg

Aki hajlandó utazni is egy-egy jó vételért, az a háztartási gépek, festmények, bútorok és ruhaneműk mellett a győri NAV-tól vásárolhat például 120 darab gyermeknapszemüveget darabonként 300 forintért, egyúttal vehet több száz pár sportcipőt is ugyaninnen. Beszerezhet egy raklap gyógytapaszt 1,8 millióért Nógrádból vagy 395 darab álló ruhafogast, darabonként 5 ezer forintért Pest megyéből. Aki kevesebbet költene, az műanyag hajcsipeszt, viaszosvászon terítőt vagy légyfogó szalagot is vásárolhat a NAV-tól, de horgászfelszerelésekre, esküvői ruhára és két rekesz sörre is licitálhat a figyelmes böngésző.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top