Magyarország kúl

Kalandvár és csillagvizsgáló épül a fertődi Esterházy-kastély mellé

Eddig az Esterházy-kastély meglátogatásán kívül nem sok mindent tudott csinálni a turista Fertődön, most viszont a gyerekeknek kalandvár épül a teljes családi élményért.

– Idén 700 millió forint jut Fertődön fejlesztésekre – fogalmazott Bognár Zoltán polgármester. A legnagyobb beruházásuk 225 millió forintos lesz, írja a Kisalföld.hu. Az egykori szovjet laktanya területének rehabilitációjaként a víztoronyból a gyerekek számára ügyességi feladatokkal teli kalandvárat építenek, a víztorony melletti ingatlanból pedig foglalkoztató termeket.

– A turisztikai attrakcióval nemcsak a helyi és környékbeli gyerekeknek szerzünk kellemes órákat, hanem azoknak a gyermekes szülőknek, nagyszülőknek is, akik az Esterházy-kastélyra kíváncsiak. A látványelemekben gazdag, kilátóként is funkcionáló leendő kalandvárban és gyermek-szabadidőközpontban pedagógusok foglalkoznak a lurkókkal, s így a felnőttek zavartalanul élvezhetik a kastély látnivalóit, programjait – emelte ki a projekt idegenforgalmi hozadékát a polgármester.

A fertődi Esterházy-kastély (MTI-fotó: Bánhalmi Imre)

Egy csillagvizsgálót is szeretnének létrehozni a majdani kalandvár tetején

– A beruházás a víztoronnyal szemközti egykori katonai alakulótér rendezését is magában foglalja. Ott közösségi sportolásra, illetve szabadtéri rendezvények megtartására is alkalmas multifunkciós közteret építünk. A városüzemeltető kft. számára is kialakítunk korszerű tároló- és telephelyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top