Magyarország kúl

Retro kártyanaptárak

Szenvedélyesen gyűjtöttük, cserélgettük és őrizgettük a kártyanaptárakat!

A fogyasztói társadalom előtti időkben sokkal kevesebb is elég volt a boldogsághoz. Minden kornak megvan a maga előnye és hátránya, de 30 éve a Turbó rágó  papírja, vagy a kártyanaptárak olyan örömet tudtak okozni, amit a legtöbb mai gyerek  már nem ért.

Honvédelem, Macskafogó, Eddie Murphy és még sok minden[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]

Amikor a kapitalizmus  még csak az álmainkban létezett, itt volt nekünk az Állami Áruház, a Sugár, a Centrum és a közértek, meg a vasfüggöny  mögötti világ vívmányai. A kártyanaptárak a rendszerváltás  után még évekig népszerűek maradtak, ma pedig már igazi kincs, ha találunk egyet-egyet a padláson!

A kis kártyanaptárak emléket állítottak a szocialista ipar nagyjainak éppúgy, mint a korabeli színészeknek. A Skála, a Videoton kártyanaptárjain lenge öltözetű nők népszerűsítették a Népköztársaság iparát, az Állami Biztosító kártyáin pedig jótanácsokkal látták el a dolgozó népet. Te gyűjtötted a retro  kártyanaptárakat?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top