Magyarország kúl

Simpson, MTZ, bulldog – ezt keresi a magyar az apróhirdetési portálokon

Sokféle dolgot vásárolunk online apróhirdetési portálokon, és mindig jól tükrözi magyar néplélek mélységeit, hogy a leggyakrabban miket is. Íme a tavalyi összefoglaló.

Egyike az apróhirdetési slágereknek: MTZ traktor (MTI-fotó: Rosta Tibor)

Sok mindent elárulhat egy lista, ami mutatja, mire keresnek rá az emberek nap mint nap egy apróhirdetési oldalon, írja a Médiapiac.com. A Jófogás top 200 keresőszavát megnézve érdekes következtetések vonhatók le.

Meglepő lehet, hogy a négylábúak között a francia bulldog a favorit, több mint százhetvenezerszer került be a keresőmezőbe, őt követték a németjuhászok, a tacskók, yorkik, csivavák, mopszok, ilyen sorrendben, mind megelőzve például a reklámkutyának kikiáltott golden retrievert, vagy a nagy magyar kedvencet a vizslát.

A tavalyi top 200-as kulcsszó listával összehasonlítva látható, hogy például a rotációs kapák és betonkeverők jobban teljesítettek, jóval többször kerestek rá ezekre 2017-ben, mint az azt megelőző évben. A Vespa tavalyelőtt még szerepelt a listán, tavaly viszont már nem került fel, az olasz robogó tehát látványosan vesztett népszerűségéből.

Új szavak is feltűntek az idei listán, például több mint ötvenezerszer kerestek rá húsdarálóra, de ugyanennyi alkalommal tűnt fel a keresőmezőben a roller is.

Legtöbbször 2017-ben az “ingyen elvihető’ került a keresőmezőbe, több mint hétszázezerszer kattintottak erre, hogy meglássák mit ajánlanak térítésmentesen elvitelre. Az idei második helyezett az MTZ traktor, amelyre több mint félmilliószor kerestek rá, százezerrel többször, mint a harmadik helyezett Simpson motorra. A tavalyi sorrend egyébként ugyanezt a három keresést tartalmazta, csak Simpson, MTZ, és ingyen elvihető sorrendben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top