Magyarország kúl

Télen sok hóra, jó meleg nyárra számít az időjós

Dávid Mihály legendás figura az időjárás-előrejelzések világában: bár nem hivatalosak, jóslatai mégis sűrűn beválnak. Lássuk, mit mond 2018-ra.

A nyíregyházi mérnök, Dávid Mihály több mint 40 éve foglalkozik hosszú távú időjárás-előrejelzéssel, és egy ország követi jóslatait.

A Dávid-naptár szerint változékony télre, sok hóra és március közepéig állandó éjszakai fagyokra számíthatunk, nyáron viszont kibírható lesz a meleg, szeptember végéig tart majd a jó idő – írja az atv.hu.

Dávid Mihály sok hóra számít még most télen, ám a változékony időjárás miatt az gyorsan el is olvad. A tartós enyhülés csak március 20. körül köszönt be: akkor már éjszakánként sem lesz fagy.

Csapadékosnak csak a május és a június közepe tűnik – ez utóbbi időszak viszont akár július elejéig is eltarthat.

Nyaralni Dávid Mihály szerint július második felében, illetve augusztus 10. és 25. között érdemes mennünk, már ha belföldön kívánjuk tölteni a pihenésünket. A legmelegebb napok július 15. és augusztus 20. körül várhatók, de szeptember végéig kellemes, 24-25 fok körüli nappali hőmérsékletek várhatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top