Magyarország kúl

Elég volt a régi hűtőkből, ide az újjal!

A fridzsidert cserélnék le a legtöbben a beépített konyhagépek közül – derül ki egy hazai kutatásból. Gyakorlatilag nincsen magyar háztartás cserélni való háztartási gép nélkül.

Fotó: Pixabay

A hűtő mellett a szagelszívót, valamint a mosogatógépet korszerűsítenék sokan – derül ki a Fundamenta fiatal felnőttek körében végzett reprezentatív kutatásából, amelyet a teol.hu közölt. Egyre népszerűbbek a beépíthető konyhagépek: sok háztartásban már ezeket részesítik előnyben a különálló típusokkal szemben – Azok az eszközök ugyanis, amelyek elrejthetők a konyhabútorban, helytakarékosak és dizájnosak egyszerre. A leggyakrabban beépített konyhagép a hűtő, az otthonok 53 százalékában található meg, amelyet a mikró, a szagelszívó, a beépített sütő, a főzőlap, majd legvégül a mosogatógép követ.

A legnagyobb igénybevételt az éjjel-nappal működő hűtőszekrényeknek kell kibírniuk, mégis ennek a konyhagépnek a lecserélése a legmacerásabb, mivel a hűtő az egyik legdrágább konyhai eszközünk. Nem is meglepő, hogy a legtöbben – 58 százalék – a hűtőjükkel elégedetlenek, de a megkérdezettek több mint fele megszabadulna a szagelszívójától, 50 százalék a mosogatógépétől, 50 százalék a beépített sütőjét cserélné újra, és 48 százalék vágyik új főzőlapra otthonában.

Mivel egy esetleges háztartási nagygépcsere akár több százezer forintos kiadás is lehet, sokan addig használják eszközeiket, amíg a szerkezet ki nem leheli a lelkét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top