Magyarország kúl

A budapesti bringautakról is takarítják a havat ezentúl

Civil szervezet és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) összefogása révén ezentúl a fontosabb fővárosi bicikliutakon sem várja hóakadály a télen is bringázókat (akikből egyre több van).

A rajzfilmfigura-arcú hókotrók (Fotó: FKF Zrt.)

A fővárosi utak takarítását végző FKF Zrt. a netes bringaút-térképet készítő Mozgásvilág.hu-val és a Kerékpárosklubbal közösen dolgozta ki a budapesti utak hómentesítését. A civil szervezetek kérdőívezéssel és forgalomszámlálási adatokkal állapították meg, hogy melyik utakat kell gyakrabban takarítani. Az FKF 8 új kis és közepes méretű hókotrót vásárolt, amivel 14-re nőtt a bringautak takarítását végző gépek száma, írja az Index.

A Kerékpárosklub több éve foglalkozik a problémával, 2014-ben György István főpolgármester-helyettestől személyesen kérték a bicikliutak gyorsabb hómentesítését, akkor a kevés bicikliút-hókotrót jelölte meg az önkormányzat a legfőbb akadályként, ez oldódott most meg. A Kerékpárosklub szerint a kisebb hókotróknak “aranyos rajzfilmfigura arcuk van”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top