Magyarország kúl

A Római-part télen maga a csönd

Fotók Budapest utolsó - hamarosan mobilgáttal súlyobított - természetes partszakaszáról, ahogy karácsony előtt kinéz. Szezonon kívül, első rész.

Messze van, néha szemetes, mégis nagyon hiányzik majd: ez a Római-part, amely az utolsó budapesti természetes Dunapart-szakaszként a maga sajátos ökoszisztémájával tökéletes menedék volt bármikor, amikor meguntuk a bulinegyedet, a Szigetet, a belvárosi talponállókat, vagy úgy általában a koszt, az autókat, a galambokat. A balatoni stílusú, csak békésebb hekkes-lángosos bodegák, a fagyi, a kutyával sétáló párok és a kajakosok páratlan hangulatot adtak az eleve idilli pár kilométernek, amelyről most nem tudni, eltűnik-e végleg a ronda és többnyire értelmetlen mobilgátnak hála, vagy a Főváros enged a lakossági civil nyomásnak és odébb építi meg a falat.

Az viszont biztos, hogy mint a legtöbb nyáron népszerű hely, télen egészen szürreális látvány. Tettünk egy kört, körbefotóztuk, most pedig induló Szezonon kívül című sorozatunk első részeként meg is mutatjuk. Minimalista, meditatív, békés és hűvös képek következnek, amelyeket terápiás céllal bármikor előhúzhatsz, érdemes tehát könyvjelzőzni az oldalt. Mutatjuk, hogy néz ki a Római december közepén.

Fotók: Neményi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top