Magyarország kúl

Kiütötték a nyeregből töltött káposzta rajongóit

Egy új kutatás szerint már nem a töltött káposzta a legnépszerűbb karácsonyi étel Magyarországon. Hát mi van velünk? Szerencsére a bejgli nincs veszélyben.

Forrás: Kutatópont

Nem a töltött vagy a székelykáposzta (49%) hanem a hal számít (64%) a legnépszerűbb karácsonyi fogásnak Magyarországon – mármint azok körében, akik idén decemberben kitöltötték a Kutatópont Kft. internetes kérdőívét, írja az Index. A kétezer emberrel elvégzett kutatásból az is kiderült, hogy savanyúság helyett a magyarok a különféle salátákat (francia- és krumplisalátát)  részesítik előnyben az ünnepi menüben.

Az online felmérés alapján a karácsonyi asztal egyértelmű sztárja a bejgli, ami 69 százalékos népszerűségnek örvend. A desszertek közül az aprósütemények (49%) kerülnek még magas arányban az ünnepi asztalra.

Az alkoholmentes italok közül a 30 év alatti lakosság körében legtöbben a szénsavas üdítőkre (61%) és a gyümölcslevekre (58%) voksoltak. Az ünnepi fogás mellé az alkoholos italok közül a legtöbb magyar háztartásban a bor (52%) dukál, ami mindkét nem körében nagy népszerűségnek örvend, városban és kisebb településen egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top