Magyarország kúl

Így vonatoztunk a szocializmusban!

Befülledő műbőr ülések és sok-sok integetés - ilyen volt a szocialista szellem vasútja.

A nosztalgiához  nem feltétlen kell az emlékeinkre hagyatkoznunk – bizonyos vonalakon még mindig ülhetünk műbőr ülésekre, amik télen a fűtéstől rettentő forrók voltak, nyáron pedig a tűző nap miatt égettek, és pompásan befülledtek.

Ha a vonatozást választottuk, csodaszép tájakon suhanhattunk végig, láthattunk dombokat, völgyeket, de meztelen nőt is a sínek mellett napozni – legalábbis a korabeli MÁV reklám szerint. Már maga az utazás remek programnak számított, és megtörte az A-ból B-be jutás egyhangú szürkeségét – pláne, ha integettünk is boldog, boldogtalannak.

Gyerekkorunkban  a dohányzás még menőnek számított, így a vonatokon is lehetett bagózni – az arra kijelölt vagonokban. De ha nem volt hely máshol, akkor a dohányzó kabinban voltunk passzív dohányzásra kényszerítve, amihez a Fecske, a Kossuth és a Munkás cigaretta szolgáltatta a kátrányt és a nikotint.

Ezek után nem csoda, ha kedvet kaptunk egy kis vonatozáshoz a szocialista szellem vasútján!

Add át magad a retro  életérzésnek és nézd meg a MÁV reklámját!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top