Magyarország kúl

Mekk Elek, a kétbalkezes ezermester

A nagyszájú káposztafaló, az önjelölt egyetemes mester kedvét a kudarcok tömkelege sem szegte!

Romhányi József  kétbalkezes kecskéje az okoskodáson kívül nem sok mindenhez értett, önbizalma mégis rendíthetetlen volt. A kontárkodást mesteri szintre emelő kecske szellemisége az ügyetlen és suta szakik személyében még ma is él.

A ’70-es, ’80-as években  képernyőre kerülő kecske napjait a tehetségtelenség és a vállalkozó szellem veszélyes kombinációja szőtte át, és arra sarkallta, hogy szinte minden mesterségben megmérettesse magát.

Az önjelölt szaki házán 13 cégér hirdette lakójának széleskörű tehetségét: többek között asztalos, hangszerkészítő, építész, cipész, kályharakó, kútásó, fodrász és a szabó szakma jeles képviselőjének érezte magát gyerekkorunk  kedvenc kecskéje.

„Gyertek, gyertek, ha mertek! Bennem remek mesterre leltek!”

Mekk Elek az a típus volt, akit a kudarcok nem lelomboztak, hanem újabb kihívások teljesítésére sarkallták. Nem volt az a feldühödött megrendelő, vagy csúfos megszégyenülés, ami kedvét szeghette volna a további próbálkozásoktól.

Munkáit a pusztulás és enyészet jellemezte, amiért cserébe még fizetséget is várt. Végül kitartása meghozta gyümölcsét: megtalálta azt az egy mesterséget, amiben valóban tehetséges volt. Te emlékszel mihez értett valóban Mekk Mester?

Nosztalgiázz a retro  mese  első részével!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top