Magyarország kúl

Fényes ötös troli Szegeden

Egyesek külön kivárják, hogy ezzel utazzanak. Képriport.

A szegedieknek is van fényes villamosuk, de sokkal különlegesebb a kivilágított régi ötös troli, ami Újszeged és Szeged között a belvároson keresztül közlekedik.  Van, aki mindig ezzel utazik, munka után megvárja és erre száll fel. A vonalon csak egy szerelvényt díszítettek fel, a troli főleg azoknak okoz örömet, akik ebben a hónapban váltottak bérletre és a hideg miatt otthon hagyják a biciklit.

Az idősek közt akad, aki nem díjazza annyira a lila, zöld fényben úszó járművet, de ez mit sem változtat azon, hogy célba lehet érni vele. 

A fénytroli két éve üzemel karácsony előtt, az ünnepi várakozás hangulatát közvetíti a járművezető szerint, aki látja, hogy a gyerekeket szinte transzba ejti a jelenség, de még a legridegebb embereket is meghatja. Megláttuk a hídon, és addig vártunk rá egy megállóban, amíg a forgalom hozzánk röpítette a fényes ötöst, hogy azután körbe-körbe utazzunk vele a városban, kipörgetve a karácsonyi hangulatot.

Fotók: Pál Anna Viktória

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top