Magyarország kúl

Napi egy maratont futott tíz országon át a magyar sportember

A legtöbbünk egyetlen maratont sem tudna lefutni, nem hogy hetven napon át mindennap egyet! Hídvégi-Üstös Pál ezt is megoldotta, így 3 ezer kilométert tett meg a Duna torkolatáig.

Közzétette: Hídvégi-Üstös Pál – 2017. december 9.

Háromezer kilométer lefutása után érkezett meg a Duna Fekete-tengeri torkolatához Hídvégi-Üstös Pál ultramaratonista.

A magyar sportember szeptember 21-én indult el a Duna forrásától, a Fekete erdőben található Donaueschingenből, hogy tíz országon keresztül a Duna mentén fusson el a folyó Fekete-tengeri torkolatáig. Több mint 70 napon át átlagosan naponta egy maratoni távot teljesítve (!) ért célba december 8-án.

Közzétette: Hídvégi-Üstös Pál – 2017. december 4.

A Duna magyarországi szakaszát a sportoló 13 nap alatt futotta végig. Magyarországon 4500-ra tehető azoknak a száma, akik hosszabb-rövidebb távokon futva csatlakoztak hozzá, míg Szlovákiában, Bulgáriában és Ukrajnában is csaknem 2 ezer futó kísérte az ultramaratonistát.

Útja során tíz országot és több száz települést érintett, így hozzávetőlegesen 200 települési vezetővel találkozott személyesen. Hídvégi-Üstös Pál célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az Európa legjelentősebb folyója mentén szerveződött együttműködésre, a Duna Régió Stratégiára és a környezetbarát közlekedés fontosságára.

Közzétette: Hídvégi-Üstös Pál – 2017. december 6.

Az MTI idézi az ultramaratonistát, aki elmondta: “Különleges élmény volt ez az út. Eddig is a Duna mellett laktam, de a folyónak csak nagyon kis részét ismertem. Most, hogy végigfutottam, már sokkal többet láttam belőle, de kiismerni így sem lehet. A legnagyobb élményt maguk az emberek jelentették a hosszú út alatt, megismerni őket és szokásaikat, leülni velük egy asztalhoz, beszélgetni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top