Magyarország kúl

A legjobb adventi vásárok Budapesten

Végre itt az adventi időszak, kinyitottak az adventi vásárok. Mutatunk ötöt Budapestről.

5 budapesti helyszín, ahol semmiképp ne hagyd ki a karácsonyi vásárt:

Szent István tér

A Szent István bazilika környéke mindig hangulatos, de ilyenkor különösen varázslatos. Jégpálya, hatalmas füzéres karácsonyfa és esténként félóránként 3 dimenziós fényfestés a bazilika falán. Ez Budapest egyik legnagyobb szabású adventi vására, amit tényleg nem érdemes kihagyni , ha szereted a karácsonyi forgatagot.

Forrás: adventiunnep.hu

Vörösmarty tér

Évről évre a Vörösmarty téren kerül megrendezésre a fővárosunk legismertebb karácsonyi vására rengetek kézműves különlegességgel és étkezdével, na meg zenés előadásokkal és koncertekkel. A terezés után érdemes végigsétálnod a Fashion Street-én, aza a Deák Ferenc utcán, ott is gyönyörű a karácsonyi díszkivilágítás.

Andrássy út – Opera

Az Operaház épülete előtt minden évben életre kel egy kis mesevilág a Diótörő Fesztivál keretében. Bár idén az épület felújítás miatt zárva tart, a fesztivál szerencsére nem marad el. Csodáld meg a gyönyörű karácsonyfát és a mesés kellékeket az Andrássy úton. Sőt most először II. János Pál pápa téren (az Erkel Színháznál) is megjelennek Csajkovszkij művének jellegzetes elemei.

Óbuda – Fő tér

Óbuda is remek helyszín az ünnepekre való hangolódáshoz. Családias karácsonyi vásár vár, forralt borral, kürtöskaláccsal, jégpályával és persze kézműves árukkal. Egy kicsit olyan a hangulat, mint egy jó értelemben vett időutazásnak. A Fő tér mindig hangulatos, karácsonyi díszben meg pláne!

Várkert bazár

Buda egyik legexkluzívabb helyszínén a Várkert bazárban sem kell nélkülözni a karácsonyi hangulatot. Felsorakoznak az árusok és édesség meg forralt bor illat lengi be a területet. Rendeznek koncerteket illetve képműves foglalkozásokat is. És persze a pompás kilátás is a hely mellett szól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top