Magyarország kúl

A nagy Hohoho, a peches horgász

Kádból, kéményből, szökőkútból - horgászni bárhonnan lehet, amit az elszánt horgász és barátja, Főkukac be is bizonyított!

A ’80-as évek egyik legviccesebb meséje A nagy Hohoho Horgász volt. A szenvedélyének élő horgász őrültebbnél őrültebb terveket eszelt ki, csak hogy halat foghasson – ha ritkán sikerült is neki, természetesen visszadobta a kopoltyúsokat.

A halak jól ismerték a narancssárga atlétás, kalapján virágot viselő horgászt és barátját, a jól fésült Főkukacot, vagyis a csalit. A két jó barát közösen hódolt szenvedélyüknek, a horgászatnak: minden idejüket a tóparton töltötték, rossz időben pedig alternatív megoldásként akváriumból, kádból, háztetőről vártak a kapásra.

A nagy Hohoho, a halak, és Főkukac nem egyszer elegyedtek diskurzusba, és arra is volt példa, hogy a halak megsajnálták a papucsos horgászt, ha nem volt kapása, így önszántukból akadtak horogra.

A nagy Hohoho Horgász Balázs Péter, Főkukac pedig Mikó István hangján szólalt meg, és tette felejthetetlenné a rajzfilmet. A Csukás István és Sajdik Ferenc forgatókönyvén alapuló retro  mese zenéjét  gyerekkorunk nagy kedvence, a 100 Folk Celsius szerezte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top