nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
A magyar milliárdos alapítványa is milliárdos

A magyar milliárdos alapítványa is milliárdos

Hátrányos helyzetűek társadalmi esélyegyenlőségének megteremtésére alapítványt hozott létre egymilliárd forintos tőkével Wáberer György vállalkozó. 
magyarorszagkul
f Ajánlom

Wáberer György (MTI-fotó: Szigetváry Zsolt)

Wáberer magánalapítvány céljait anyagi eszközökkel és természetben nyújtott támogatásokkal akarja elérni. Az MTI híre szerint az alapítvány vagyona egymilliárd forint, a székhelye a zempléni Füzér.

Ismertették: az alapítvány vagyonának minden forintja közvetlenül segíti a beteg gyermekeket nevelő és megélhetési gondokkal küzdő családokat, hozzájárul tehetséges gyermekeik iskoláztatási költségeihez. A kuratórium által vezetett alapítvány ítéli oda a beteg gyermekek otthoni ápolásához szükséges eszközök beszerzési költségeit, gondoskodik a tehetséges, de nélkülöző gyermekek oktatásáról és hozzájárul a hátrányos helyzetű családok életminőségének javításához.

A fuvarozási cégéről ismert, milliárdos magyar üzletember követi azt a filantropikus sort, amely két éve indult az Egyesült Államokból, amikor Warren Buffett, a világ egyik leggazdagabb embere több milliárd dollárt ajánlott fel magánvagyonából jótékonysági célokra gyermekei és Bill Gates alapítványai számára: a Microsoft alapítója maga is így tett korábban.

Megosztás Facebookon