Magyarország kúl

Krasznaja Moszkva, a szovjet parfümcsoda

A Krasznaja Moszkva fogalom volt az átkosban, és emléke, pontosabban átható illata olyannyira beégett az emlékezetünkbe, hogy még ma sem tudjuk

A Krasznaja Moszkva fogalom volt az átkosban, és emléke, pontosabban átható illata olyannyira beégett az emlékezetünkbe, hogy még ma sem tudjuk feledni. A szovjet illatszeripar Chemotoxa többünknek okozott émelygést, ha húsvétkor a vicces kedvű locsolók Krasznaja Moszkvával érkeztek.

Krsznaja Moszkva – Az illat leírhatatlan![sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]

Az eredeti parfümöt Henry Brocarnak, egy Moszkvába települt francia illatszerésznek köszönhetjük – vagy épp hibáztathatjuk érte. Brocar az 1800-as évek végén a Cárnő csokra néven tette ismertté az illatot, amit II. András cár felesége ihletett, majd az idők folyamán átkeresztelték Vörös Moszkvára, azaz Krszasznaja Moszkvára.

A szóbeszéd szerint a szovjet katonáktól  a hígított változatot szerezhettük be, de a retro  kölni még így is felejthetetlen emlékeket hagyott maga után. A végtelenül erős illattól  nem egyszer megfájdult a fejünk, ha a buszon lehuppant mellénk egy idős hölgy, akinek ez a vegyi fegyvernek is beillő parfüm lapult a ridiküljében. Emlékszel még az émelyítő illatra?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top