Magyarország kúl

Süsü, a legbájosabb egyfejű

A Süsü a ’70-es, ’80-as évek egyik legkedvesebb és legkedveltebb meséje volt. A Magyar Televízióban készült bábsorozatot valójában Miroslav

A Süsü a ’70-es, ’80-as évek  egyik legkedvesebb és legkedveltebb meséje  volt. A Magyar Televízióban  készült bábsorozatot valójában Miroslav Nastosijevic, szerb szerzőnek köszönhetjük: az ő rádiójátékából merítette az ötletet Takács Vera, a sorozat  dramaturgja.

A jóságos Süsüt apja kitagadta: az egyfejű családja ellenségének segítségére sietett és meggyógyította, ezért száműzték őt. Süsü magányosan kóborolt, és jóságos szívét nem sokan vették észre, ugyanis szokatlan kinézetével sokakat elriasztott.

„Legszentebb dolog a barátság, többet ér, mint minden királyság!”

Majd találkozott a jó szándékú és talpraesett Jó Királyfival, akivel összebarátkoztak és bejuttatta a királyi udvarba. A Jó Királyfi beleszeretett a királylányba, feleségül vette, Süsüt pedig Fő-fő és Udvari Mindenes Sárkánnyá nevezte ki.

Süsü a Fő-fő és Udvari Mindenes

„Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad!”

Süsü feladata volt felfűteni a palotát, vadkörtét gyűjteni, megküzdeni Torzonborz seregével, de mindig maradt idő egyik kedvenc elfoglaltságára: a lepkekergetésre!

A Bodrogi Gyula hangján megszólaló Süsü az egyik kedvenc retro  mesénk volt gyerekkorunkban, de nemcsak a mesét, hanem a zenéjét is imádtuk, amit a Bergendy zenekarnak köszönhetünk!

Nosztalgiázz, hallgasd meg a főcímet és nézz meg egy részt Süsü kalandjaiból!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top