Magyarország kúl

Modern rabszolgaságról szóló magyar film is lesz a Sundance fesztiválon!

A világ legmenőbb függetlenfilm-fesztiválja, a Sundance versenyprogramjába került egy pályakezdő magyar filmes munkája. Már a bejutás is óriási siker.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen tavaly végzett Tuza-Ritter első egész estés filmjeként készült alkotást tizenegy másikkal együtt válogatták be a szervezők a függetlenfilmes Sundance filmfesztivál idei versenyprogramjába, írja a Propeller.hu.

A Woman Captured (Nő fogságban) című film egy olyan szeletét mutatja be világunknak, melynek sokan a létezéséről sem tudnak. A film egy csicskasorban élő nő sorsát követi nyomon, aki kilátástalan helyzete ellenére elhatározza, hogy tíz év után megpróbál kitörni a fizikai és lelki elnyomásból, hogy visszanyerje szabadságát és lányával új életet kezdjen.

The women behind the documentary called A WOMAN CAPTURED (IDFA 2017 Feature Length Competition, Nr. 1. most viewed film on Docs for Sale)photo: Laurent Gloor

Közzétette: A Woman Captured – 2017. november 26.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top