Magyarország kúl

Repülőn mentett életet a hős magyar orvosnő

Egy kínai férfit hozott vissza az életbe egy Lufthansa-gépen a Németországban orvosként dolgozó Rádi Katalin.

Rádi Katalin a férjével utazott Frankfurtból Sanghajba egy óriás A380-as Lufthansa-géppel, és éppen nekikészült az alvásnak este 10 óra körül, amikor a kapitány a hangosbemondóban kért segítséget egy rosszul lévő férfihez. Rádi orvos, öt éve dolgozik Németországban egy Nürnberg melletti városban, és azonnal jelentkezett a légiutas-kísérőknél, hogy ő talán segíthet, mesélte az Indexnek a doktornő a november 11-i esetet.

“Odavezettek a kínai férfihez, akit addigra egy óriási hányás után eszméletlen állapotban kihúztak az ülések közötti folyosóra”. Rádi azt mondta, a légiutas-kísérők azonnal odahoztak egy nagy táskát, ami gyakorlatilag egy mozgó kórház volt, benne minden szükséges eszközzel és gyógyszerrel. A nő németül beszélt a stewardessekhez, ők azt angolul elmondták egy kollégájuknak, majd az a kolléga kínaiul próbált információkat szerezni a rosszul lett férfi feleségétől. Közben Rádi ápolóként dolgozó férje is folyamatosan segített, adogatta a gyógyszereket.

Szívmasszázzsal és oxigénballonnal egy percen át élesztették újra, mondta Rádi. Miután a férfit visszahozták az életbe, három órán át stabilizálták. Az utaskísérők és a kapitány megköszönte nekik a beavatkozást, majd behívta a doktornőt a pilótafülkébe, ahol fülhallgató és mikrofon segítségével összekötötték egy német nyelvű földi egészségügyi bázissal. Nekik kellett elmondania, hogy mi történt. A férfit kénytelenek voltak letenni Szibériában, hogy stabilizálják. Amikor a gép leszállt Novoszibirszkben, jöttek az orosz orvosok, valamint egy speciális jármű, ami leemelte a férfit és a feleségét, majd három órányi jégtelenítés után az A380-as továbbrepült.

Rádi azt mondta, a Lufthansa elkérte a telefonszámát és az emailcímét, és azt ígérték, hogy küldenek neki valami ajándékot, ez azonban még nem érkezett meg. Hogy a férfi hogy van, arról semmi információja nincs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top