Magyarország kúl

Tévétorna – Így tornáztunk Schobert Norbi előtt!

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel! Ez a kis torna néhány percen át, ne tessék félni, senkinek sem árt!

A kádári szocializmusban  nem eshettünk csak úgy ki a formánkból: zsíros ételek (májas hurka), cukros üdítők (Traubi) nem egyszer kerültek a konyhaasztalra. Ránk fért a mozgás, legtöbben mégis csak a fotelből néztük a Tévétornát.

A jó fizikai erőnlétéhez motivációként szolgált a Müller Katalin és Bérczi István nevéhez fűződő Tévétorna, ahol a stúdió sivárságát a tornászok érdekes szettje törte meg.

Évek múlva – ugyanaz a díszlet színesben

A korabeli életmód magazinnak is beillő műsor a gyerekeket a politikus, Schmitt Pál felesége, Makray Katalin és három lánya, Alexa, Petra, valamint Gréta 5 perce hivatott megszólítani.

A tévéműsor  az idők során sokat változott, és amikor a Fejes ikrek hasonló műszálas dresszben mutatták be, mint amilyet gyerekként  a tornaórán hordtunk, sok katona és apuka vált 5 percre lelkes tévénézővé.

A Magyar Televízió  1975-től vetítette a Tévétornát az Esti mese  és a Híradó között, így egész családok  telepedtek le a retro  képcsöves tévé  elé: valljuk be, a legtöbben a kanapéról néztük, az egészség tudatosak pedig csinálták – van, ami soha nem változik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top