Magyarország kúl

Képregényben harcolnak zombikkal a Nyugat irodalmi nagyságai

Már nyomdában az egyik legsikeresebb magyar közösségi finanszírozású projekt, egy képregény, amely nem csak ezért érdekes, hanem azért is, mert a Nyugat szerzői, például Ady, Babits és Kosztolányi zombiként harcolnak benne.

Jelentkezem! Így készül a képregényünk: 1) valami hülye történet, 2) fejezetekre bontott forgatókönyv, 3) oldalvázlatok,…

Közzétette: Nyugat+Zombik – 2017. október 2.

A szerző, Csepella Olivér Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy hamarosan megjelenik a jó ideje várt alkotás, a  Nyugat+Zombik, írja a hvg.hu.

A képregény közösségi finanszírozásban készült, Csepella 2014 óta gyűjtötte a pénzt az elkészítésére, a projekt pedig igen sikeresnek bizonyult, közel 28 ezer dollár gyűlt össze. A siker oka az lehetett, hogy a divatos zombis képregényműfajt ötvözte a magyar irodalommal, hiszen a Nyugat költői és írói küzdenek élőhalottakkal vagy éppen élőhalottként a történetben.

A rajzoló, 2015 karácsonyára ígérte Nyugat+Zombikat, de az első rész is csak 2016 elejére készült el, később megjelent egy részlet az Apokrif magazinban is.

Csepella időközben többször is kommunikált a képregényről Facebook-oldalán most pedig egy nagy KÉSZ! felirattal és egy tömör közleménnyel adott hírt arról, hogy projekt célba ért.

A kommentekből úgy tűnik, azért nem teljes már a lelkesedés az egykori támogatók körében: a több éves késlekedés miatt csalódottak azok, akik pénzt adtak a műre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top