Magyarország kúl

Ki nyer ma? Játék és muzsika 10 percben!

Aki kérdez: Czigány György. Aki válaszol….. A legendás vetélkedőt 40 éven keresztül hallgattuk a Kossuthon.

A szlogen 1969. március 3-án csendült fel először, és 2007-ig, a rádióműsor  utolsó adásáig, generációk nőttek fel a magyar rádiózás legnépszerűbb komolyzenei műsorán. Az első adás előtti felkonferálást idézve a műsor:

Gyors, afféle állva fogyasztható déli frissítő. Előnyt élveznek azok, akik jelentkezésük napján életüknek éppen valamely évfordulóját ünneplik.

A vetélkedő  a ’70-es, ’80-as években élete fénykorát, és szinte nem létezett olyan, aki ne ismerte volna a műsorvezető, zongoraművész és költő, Czigány György nevét.

A zenés vetélkedő sorozatot  nagyitól a gyerekekig  az egész család figyelemmel kísérte, akár értett a komolyzenéhez, akár nem. A rádióműsornak évtizedeken keresztül a Danubius Hotel Astoria aulája adott otthont, és megszűnése valódi tőrdöfés volt a retro  rádiózás kedvelőinek.

Hallgasd meg az első adás felkonferálását és az első, 1969. március 3-i műsor egy részletét, amit az akkori Hungária Kávéházban, vagyis a New York Kávéházban vettek fel!

A legendás főcím:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top