Magyarország kúl

Új portál hozza össze a tehetségeket és a támogatóikat

Tehetségportál indult a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) gondozásában, az oldal célja, hogy közel hozza egymáshoz a tehetséges fiatalokat és a piaci szereplőket . 

Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke az MTI-nek úgy fogalmazott: hisznek abban, hogy mindenki tehetséges valamiben. Ennek beteljesüléséhez és hasznosulásához egy olyan felületre van szükség, ahol minden érintett szereplő meg tudja valósítani az elképzelését.

Hallgató, oktató, cég vezető, startupper, bárki

– tette hozzá.

A portál felületén a tehetségeknek lehetőségük nyílik projektötleteik teljes körű kidolgozására, csapattagok toborzására és finanszírozók bevonására. Az oldal felépítésének köszönhetően kizárólag olyan projektek publikálhatók, amelyek megfelelnek a tehetségtámogatók igényének.

Ha a piaci szereplők, azaz a tehetségtámogatók által megfogalmazott és ez alapján az oldalba beépített kritériumoknak megfelel az adott projekt, úgy többlépcsős, esetleges forrásbevonás után indulhat a munka.

Azonban nemcsak a tehetségek tölthetnek fel tartalmat, hanem a tehetségtámogatók is, így meghirdethetnek szakmai gyakorlatokat, pályázatokat saját igényeiknek megfelelően.

Az oldal segítségével azok a tehetségek, akik még jellemzően a felsőoktatási intézményekben tanulnak, tanulmányaik befejezése előtt már olyan kapcsolatot tudnak kialakítani a tehetségtámogatókkal, ami azonnali álláslehetőséget jelenthet a diploma után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top