Magyarország kúl

Frakk, a macskák réme

Frakk, Károly bácsi magyar vizslája, és Irma néni elkényeztetett, túlsúlyos macskái, Szerénke és Lukrécia a ’70-es, ’80-as évek imádott mesefigurái voltak.

Aki 30 éve még a csattogós lepkét  tolta, biztos, hogy ismeri Frakkot. De a mesefilmet  nemcsak mi, gyerekek  néztük, hanem az egész család örömmel huppant le a tévé képernyője elé.

Szerénke, a kissé butácska, szókimondó macska, és Lukrécia, a ravasz, fondorlatos cica nyugdíjas gazdái házának urai voltak. Irma néni minden kívánságukat leste, amit a két macska a legnagyobb természetességgel ki is használt. A keleti kényelem egészen addig tartott, amíg Károly bácsi megelégelte a szemtelen macskák egyeduralmát: erősítést hozott Frakk, a vizsla személyében, akit az öreg ugyanúgy elkényeztetett, mint felesége a macskákat.

A túlsúlyos macskák persze, folyton borsot törtek Frakk orra alá, Frakk pedig nem volt rest rendszabályozni őket. Irma néni drága cicuskái Frakk bekötözésétől kezdve rendszeresen sportoltak, azaz: futva menekültek Frakk elől.

A retro mese érdekessége, hogy a Frakk minden szereplőjét az író, Bálint Ágnes környezetében élő valóságos alakok ihlették – Frakk, és a macskák is léteztek!

Van itt egy Frakk kvíz, töltsd ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top