Magyarország kúl

Lidó a családoknak, naturista strand a vagányoknak készül Balatonberényben

Érdemes odafigyelni Balatoberényre a következő strandszezonban: köves sétány, lidós öböl: ez készül abból a pályázati pénzből, amelyet nemrég nyertek. A naturistákról sem feledkeztek meg.

Elsősorban a kisgyerekes családok kapnak majd szinte teljesen új strandot Balatonberényben a lidós gyereköböl megépítése miatt, de a felnőttek is egy szebb fürdőt találnak a jövő évi nyitás után.

Közzétette: István Sárközi – 2017. július 31.

A község önkormányzata és a Balatonberényi Nonprofit Kft. 41,2 millió forint támogatást nyert a Magyar Turisztikai Ügynökség balatoni strandok fejlesztésére kiírt pályázatán, írja a Turizmus Online. A pénzből 36 millió forintot fordítanak a községi strand fejlesztésére, s ezt még további összegekkel saját forrásokból is kiegészítik.

A legnagyobb újdonság a strand nyugati részén kialakított lidós öböl lesz, amelyet térkővel burkolt sétány vesz körbe. Az öbölben leterített homokot a két oldalon kialakított gátakkal védik majd, hogy a hullámok ne mossák a Balatonba. A teljes keretből több mint 5 millió forintot fordítanak a naturista strand fejlesztésére is.

A strand jelentős részét behálózza egy Y-alakban kialakított, 1050 négyzetméteres felületű térkővel burkolt sétány, ami a strand nyugati oldalán lévő gazdasági bejárattól az új lidós öbölig és a keleti oldalon lévő pénztárig nyúlik.

A fürdő teljes területén föld alá vitték az elektromos vezetékeket és a hangosítás légkábeleit, ezzel szebbé és biztonságosabbá téve a strandot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top