Magyarország kúl

Babos Tímea az első magyar teniszvilágbajnok

Babos Tímea és Andrea Hlavackova nyerte meg a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban legyőzte a holland Kiki Bertenst és a svéd Johanna Larssont. Magyar teniszező még sohasem nyert vb-t!

 

Babos Tímea ünnepel (MTI/EPA/Wallace Woon)

A harmadik helyen kiemelt magyar, cseh kettős az elődöntőben a világelső Martina Hingis, Csan Jung-dzsan svájci, tajvani duót búcsúztatta, írja az MTI. Az idén négy tornán győztes holland, svéd duó is bravúrral jutott a végjátékba, szombaton ugyanis a címvédő orosz Jekatyerina Makarovát és Jelena Vesznyinát verte, így meglepetésre nem az első két kiemelt vívta a döntőt. Ebben az évben Babosék már találkoztak Bertensékkel, és a madridi negyeddöntőben ők bizonyultak jobbnak.
Ami az erőviszonyokat illeti, a harmadik vb-jén szereplő Babos párosban 15, Hlavackova 24 (közte két Grand Slam-) tornagyőzelemnél tartott, a túloldalon Bertens 9-szer, Larsson pedig 12-szer ünnepelhetett.

“A sírból hoztuk vissza a meccset, nagyon elégedett vagyok a játékunkkal. A szuper tie-breakben is megmutattuk, hogy milyen jók voltunk az egész évben” – mondta a közvetlenül a meccs után adott nyilatkozatában a magyar játékos, hozzátéve, alig várja, hogy a magasba emelhesse a Martina Navratilova Kupát, amelyet aztán a névadó csehszlovák-amerikai sztártól vehetett át.

Később a saját honlapján a soproni teniszező úgy fogalmazott, hihetetlen, elképesztő élmény számára a világbajnoki cím. “Büszke vagyok és örülök, remélem, hogy még sok ilyen csúcspont lesz a pályafutásom során” – mondta Babos.
Ami a múltat illeti, Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben, míg Babos 2015-ben és tavaly párosban játszhatott a négy közé jutásért a WTA-világbajnokságon. Ez akkor egyiküknek sem sikerült, ami azt jelenti, hogy az idén Babos volt az első magyar a vb elődöntőjében, majd ennélfogva a fináléban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top