Magyarország kúl

Szívtipró gimi – Alkoholproblémák és nemi identitás keresése

A Szívtipró gimi megmutatta, hogy milyen az, ha cukormáz nélkül készül egy sorozat a kamaszok problémáiról. Életszagú tinisorozat a '90-es évekből.

A Szívtipró gimi egy ausztrál sorozat  volt a ’90-es években, ami jóval realisztikusabb és árnyaltabb képet festett a kamaszkor problémáiról, mint a Beverly Hills 90210 . Ugyanúgy, mint bármelyik másik kamaszoknak szóló sorozat, a felnőtté válás problémáival foglalkozott, a lényeges különbség azonban az volt, hogy ez a sorozat nem rejtett semmit sem véka alá. A bonyolult szerelmi szálakkal egyenes arányban romló tanulmányi eredményen túl a homoszexualitással, az önmegvalósítással, a megfelelési kényszerrel és az alkoholproblémákkal is foglalkozott.

A Szívtipró gimi kevésbé volt negédes, mint az amerikai sorozatok, emiatt jobban tudtunk azonosulni a karakterekkel is. Nem akart cukormázzal leöntött képet festeni a kamaszok mindennapjairól, ezért szerettük annyira. Nagyon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top