nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Kelet-magyarországi megaautópálya épülhet

Kelet-magyarországi megaautópálya épülhet

Debrecen és Szeged között húzódna az az autópályarendszer, amelynek jelenleg a megvalósíthatóságát vizsgálják. Az építkezés 2019-ben kezdődne.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Egy már elkészült autópálya pihenője Szegednél (MTI-fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

A kelet-magyarországi nagyvárosokat Szegeddel összekapcsoló autópálya is épülhet. A közbeszerzési értesítőben a közelmúltban, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. által meghirdetett pályázaton megvalósíthatósági tanulmány készítőjét keresi – olvasható a magyaridok.hu oldalon.

A tervezési szerződés a Debrecen–Békéscsaba és a Békéscsaba–Szeged gyorsforgalmi úti összeköttetés tanulmánytervét, a környezeti hatásvizsgálat elkészítését, valamint a hatósági engedélyek megszerzését írja elő; a munka elvégzésére másfél éve van a vállalkozónak. A hírek szerint 2019-ben kezdenék el a 2×2 sávos út kivitelezését.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány célja, hogy Szegedet és Debrecent négysávos út kösse össze, segítve ezzel az északról dél felé haladó személy- és teherforgalmat. Az új útvonal egyik szakaszának már hamarosan érezhető lesz a forgalomelterelő hatása.
Megosztás Facebookon