Magyarország kúl

Kelet-magyarországi megaautópálya épülhet

Debrecen és Szeged között húzódna az az autópályarendszer, amelynek jelenleg a megvalósíthatóságát vizsgálják. Az építkezés 2019-ben kezdődne.

Egy már elkészült autópálya pihenője Szegednél (MTI-fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

A kelet-magyarországi nagyvárosokat Szegeddel összekapcsoló autópálya is épülhet. A közbeszerzési értesítőben a közelmúltban, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. által meghirdetett pályázaton megvalósíthatósági tanulmány készítőjét keresi – olvasható a magyaridok.hu oldalon.

A tervezési szerződés a Debrecen–Békéscsaba és a Békéscsaba–Szeged gyorsforgalmi úti összeköttetés tanulmánytervét, a környezeti hatásvizsgálat elkészítését, valamint a hatósági engedélyek megszerzését írja elő; a munka elvégzésére másfél éve van a vállalkozónak. A hírek szerint 2019-ben kezdenék el a 2×2 sávos út kivitelezését.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány célja, hogy Szegedet és Debrecent négysávos út kösse össze, segítve ezzel az északról dél felé haladó személy- és teherforgalmat. Az új útvonal egyik szakaszának már hamarosan érezhető lesz a forgalomelterelő hatása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top