Magyarország kúl

A hegy gyomrában: Amitől gyerekkorunkban kivert a hideg verejték

Volt egy ifjúsági sorozat fura nyálkás szörnyekkel, halottaskocsival, és egy Wilberforce nevű félelmetes alakkal. Maradandó lelki sérüléseket okozó tévés emlékek gyerekkorunkból.

Wilberforce, az ifjúsági film egyik szimpatikus főhőse és bájos segítői
Forrás: IMDb

Hol volt, hol nem volt, még a 16-os és a 18-as karikán is túl, volt egy ifjúsági sorozatnak kategorizált félelmetes tévéműsor,  ami minden gyerek lelkében mély nyomokat hagyott a ’90-es években. A sorozatot  vasárnap délelőttönként vetítették, mindannyian néztük, és kivétel nélkül mindenkit kiráz a hideg még ma is, ha felidézi a mélyen szunnyadó szörnyű emlékeket.

Nem tudjuk, milyen megfontolásból vásárolta meg ezt a földönkívüliekről szóló sorozatot a Magyar Televízió, pláne nem értjük, miért forgatták le az új-zélandi gyártók, de az biztos, hogy sok álmatlan éjszakát okozott minden gyereknek. Wilberforce, a barlang mélyén élő fura szörnyek, és egy fel-alá furikázó halottaskocsi – képek, amik örökre beégtek az emlékezetünkbe. El lehet ezt valaha felejteni?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top