Magyarország kúl

Házibuli: Sophie Marceau, a tinibálvány

A Házibuli világsiker lett, a lányok (legalább fele) Sophie Marceau-ra akart hasonlítani, a fiúk (legalább fele) szerelmes volt a fiatal színésznőbe. A lányok pedig Mathieu vagy Philippe után sóvárogtak.

A Házibuli egyik klasszikus jelenete.

Az 1980-ban készült film  főszereplője Vic (Sophie Marceau), egy 13 éves lány tipikus kamaszproblémákkal és álmokkal: beilleszkedés az új iskolába, a szülők házassági problémái, az első házibuli, és persze, az első szerelem (neve Mathieu), aki távolról sem volt a hűség példaképe. Vic bizalmasa a modern és életvidám Poupette, a hárfaművész dédmama, aki szerelmi tanácsokkal látta el a lányt, és átsegítette a kamaszkor buktatóin.

A filmből több zene is világsikerű lett, mint például a Reality, a Your Eyes, az I can’t swim, vagy a Disillusion, amiket legalább annyira szerettünk, mint magát a mozit.

A Pénélope-ot (Vic legjobb barátnője) alakító Sheila O’ Connor balett táncos lett, később, egy a filmről szóló dokumentumfilmben elmondta, hogy jó ideig gyűlölte Sophie Marceau-t azért, mert világsztár lett belőle, ő pedig hozzá képest eltűnt a süllyesztőben, sőt: egyenesen Marceau-ra fogta, hogy hírneve nem nyúlt Franciaországon túl, ahol egyébként ismert színpadi színésznő, sőt kedvelt író is: könyveit magas példányszámban vették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top