Magyarország kúl

Gigantikus vaddisznót lőttek ki Somogyban

Ritka az akkora vaddisznó Magyarországon, mint amilyet nemrégiben a Somogy megyei Nagyberkiben ejtettek el. Megmérték: negyed tonnát nyomott.

Közzétette: József Szinek – 2017. október 5.

Alig pár napja, hogy Tolnában kilőttek egy hatalmas vaddisznót, most újabb zsákmányról számol be a Sonline. Szinek József közel egy éve leste, követte már a vadkant, az elmúlt ősszel, amikor először látta egyből tudható volt, hogy páratlan példányról van szó. Az első találkozás óta rengeteg időt és energiát fordított Szinek József a kiszemelt trófea elejtésére. Végül szerencsés módon a kora esti órákban, nem sokkal a vadászat megkezdése után felbukkant a méretes kan. A magas kukoricatáblában mozgolódott, így nem nyújtott könnyű célpontot.

– A kilencvenes évek óta vadászom, de ekkora vaddisznót még soha nem láttam – mesélte csodálkozva Szinek József.

A hatalmas példány zsigerelés után is 250 kilót nyomott. A nagyagyarai 16-16,7 centiméteresek voltak. A Baté-Mosdós-Nagyberki Földtulajdonosok Vadásztársaságának elnökétől, Sebők Józseftől a portál megtudta, hogy a trófea mérete ennél jóval nagyobb lehetett néhány évvel ezelőtt, hiszen akár 22-24 centiméteres agyarakat is birtokolhatott ez a vaddisznó. – Mivel már több, mint tíz éves volt az állat, sokat koptak az agyarai, de így is minden vadász álma egy ilyen trófea – mondta az elnök.

A terítékre került vad még országosan is egyedülállónak mondható. Somogyban a 180 kiló körüli egyed is ritkaságszámba megy, a megye kiváló állományának ellenére is.

Halat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top