Magyarország kúl

5 zseniális rajzfilmjelenet Nepp Józseftől

84 éves korában hunyt el Nepp József, aki több generációnak hozta el a magyar rajzfilmkészítés legviccesebb pillanatait. Dr. Bubó, Szaffi, Macskafogó, a Mézga-család, Gusztáv megalkotója mindig meg tudott lepni minket.

Életműve teljes volt, milliók látták és tartották nagyra munkásságát. A sok száz órányi animációból, íme 5 emlékezetes pillanat. Nepp József olyan ötletesen használta a magyar nyelvet, hogy még Arany János is csettintett volna egy-egy szófordulata hallatán.

Macskafogó – Miu, mi újság? 

Postássy Juli szexi hangja és a film zseniális figurái együtt: akárhányszor megnéznénk. Akárhányszor megnéznénk. Mármint az egész filmet. Az elejétől a végéig.

Dr. Bubó – főcímdal

Maradjunk a zenés jeleneteknél: a Dr. Bubó bizarr, nem kifejezetten gyereknek való humorát előrevetíti a főcímdal – Romhányi József utánozhatatlan szövegével.

A Mézga-család – Hüje Máris

A több évadot is megélt rajzfilmsorozat címzenéjétől most megkímélnénk mindenkit, viszont a legendás poént Máris szomszédról és az ajtajára írt “hüjéről” röviden idézzük.

Megalkuvó macskák

Évtizedeken át a szilveszteri tévéműsorok kihagyhatatlan darabja volt Hofi Géza és Koós János pörgős duettje, amelyet rajzolt macskaként adtak elő, klasszikus slágereket parafrazálva.

Gusztáv házasodni készül

Nepp József igazán Gusztáv figurájával futott be, ráadásul ez volt az első olyan sorozat, amely bebizonyította: azért, mert rajzolva van, nem csak gyerekeknek szólhat.

Még rajzfilmek:

12 részes rajzfilm készül a Toldiból

Tudj meg többet Romhányi Józsefről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top