Magyarország kúl

Három magyar a legötletesebb európai cégek között

Három kis magyar céget is a legjobb 48 innovációs projekt közé válogattak az Európai Bizottság egyik legrangosabb innovációs versenyén, az Innovációs Radar Díj idei fordulójában. A nagy döntő novemberben lesz.

Pilótanézet (fotó: AeroGlass)

Az Európai Bizottság 2015-ben hirdette meg először a versenyt, amely Európa legkiválóbb innovátorait, a jövő meghatározó feltalálóit mutatja meg a nagyvilágnak, írja a Portfolio.hu. A szakértői zsűri azokat a kis- és középvállalkozásokat “radarozza”, amelyek az EU kutatás-fejlesztési és innovációs keretprogramja, a H2020 program keretéből nyertek támogatást. Az Európai Bizottság összetett módszertan alapján kialakított szakértői rangsor alapján tette közzé azt, hogy mely cégek kerültek idén a 48 fős kiválósági “elitalakulatba”, amelyet egy nyilvánosan meghirdetett, online szavazás során 20 cégre szűkítenek le.

Idén a 48 versenyző közé három magyar kkv-t válogattak be: a Gravity R&D Kutató, Fejlesztő és Szolgáltató Zrt-t, a Femtonics Kutató és Fejlesztő Kft-t, valamint az Aeroglasst. Ezek a cégek – a nemzetközi mezőny többi résztvevőjével együtt – a Budapesten november 9-én megtartandó “ICT Proposers’ Day” (Infokommunikációs Pályázók Napja) rendezvényen mutatják be projektjüket a zsűrinek. A verseny öt kategóriában zajlik, végül mindegyik kategóriában egy nyertest hirdetnek ki.

A 3 magyar cég

A legjobb induló vállalkozás kategóriában a GruRec, a Gravity Zrt. projektje versenyez. A fejlesztés a felhasználó által már olvasott, látott internetes tartalmak alapján kínál újabb tartalmakat, szolgáltatásokat a felhasználónak.

A Femtonics Kft. 3x3D megnevezésű kutatási projektje az agy és az idegrendszer vizsgálatához kínál új vizualizációs technológiát.

Az Aeroglass a pilótáknak fejlesztett okos szemüveg, mely messzi domborzati viszonyokat, szabad szemmel nem látható pontokat, fontos geo-információkat, településeket, tervezett útvonalat rajzol digitálisan a légtérbe, ezzel jelentősen megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a pilóta navigációját.

Az online szavazó felület ide kattintva érhető el.

Még startup:

Nemzetközi feltűnést keltenek a magyar pénzügyi startupok

Magyar cégek forradalmasítják a repülést és a könyvkiadást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top