Magyarország kúl

Közterületi pogót szerveznek – UPDATE: lefújták

Idióta eseményekkel tele van a Facebook, most egy újabb keveredett ebbe a körbe, bár egyelőre úgy tűnik, hogy komolyan kell venni.

Október 6-ra ugyanis a következőt murit helyezte kilátásba egy szervező:

Pogó a Széll Kálmán téren.

A leírás a következő: “Úgy gondoltuk hogy egy kis nyilvános pogozas nem árthat senkinek, ezért invitállak téged és barátaidat hogy csatlakozz hozzánk. Találkozunk Pénteken 16 órakor!”

Írtam a szervezőnek, és feltettem pár kérdést, hogy például mennyire gondolja komolyan, és pontosan miként képzeli el az eseményt (pl. ghetto blasterből vagy dokkolóból adja majd a zenét), amint megérkeznek a válaszok, írásunkat frissítjük.

UPDATE 2017.07.27. 21:40

A szervező sajnos törölte az eseményt, azaz lőttek a murinak:((((((((((((

Pogopédia

A pogózásnak vannak olyan izgalmas változatai, mint például a Wall of Death, amikor szétnyílik a tömeg, majd beüt a cin, rákezd a gitár, az emberek pedig úgy mennek egymásnak, hogy göncbe bújva a Trónok harca bármelyik csatajelenetét forgathatnák:

Aztán van még a Circle Pit, aminek a lényege, hogy a zenehallgatók rohannak körbe, esnek-kelnek, a néző pedig beleszédül.

A pogózást a fáma szerint Sid Vicious, a Sex Pistols második, és egyben nem túl okos basszusgitárosa találta ki, amikor még rajongóként fel-le ugrált a Pistols koncerteken, és a mozgása olyan volt, mintha egy pogo stickkel pattogna, csak nem ilyen ügyesen:

A Sick of it All egyik legjobb dalához tartozó klipben a pogóstílusok egyéb fajtái is megjelennek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top