Magyarország kúl

Budapesten forgathatja Schwarzenegger az új Terminátort

Nagyon valószínű, hogy a kultikus Terminator mozisorozat hatodik szuperprodukciója Magyarországon készül. A Blikk információi szerint már ácsolják a díszleteket a rákospalotai Origo filmstúdióban.

– Ezek a díszletek próbafelvételhez készülnek, ami valóban azt jelzi, hogy már eldöntötték, itt forgatnak, de még nem merjük elkiabálni, mert a végleges szerződést még nem írták alá – tudta meg a Blikk egy bennfentestől.

Arnold Schwarzenegger a Terminator harmadik részében (MTI/ EPA/EFE/Columbia TriStar/Robert Zucker)

– Örülnék, hogyha Magyarországon forgatnák a Terminátort, hiszen kiváló stúdióink és szakembereink vannak. Bár a film jogait már korábban eladtam, a Terminátor 2. az egyik kedvenc „gyerekem” – válaszolta diplomatikusan Andy Vajna filmügyi kormánybiztos a lap kérdésére. Az bizonyos, hogy ha a Paramount Pictures zöld utat ad, akkor februárban megérkezik fővárosunkba Arnold Schwarzenegger (70) és Linda Hamilton (60) is, mert a kiszivárgott hírek alapján márciusban már kezdik a forgatást. A film előreláthatólag 2019 májusában debütál.

A mozirajongóknak talán feltűnt, hogy idén kerek az évforduló. Svarci ugyanis pont harminc éve forgatta nálunk a Vörös zsaru című amerikai krimivígjáték moszkvai akció­jeleneteit. Mondhatni, a legendás akcióhős három évtized után tér vissza a szabad Magyarországra.

Annak idején Vajnának meg kellett küzdenie az államszocialista apparátus bürokráciájával, de ilyen probléma most nem vetődhet fel, hiszen ő áll a honi filmkészítés csúcsán. Schwarzeneggernek a Vörös zsaru volt a második együttműködése a producer Vajnával, akivel a mai napig baráti viszonyt ápol. A hírek alapján a hatodik filmet a második rész történetétől folytatják, mintha a közbenső filmek meg sem történtek volna.

Andy Vajna (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

Ford is dolgozott az Origóban

Az amerikai Raleigh Studios és a hazai Origo Film Group hét évvel ezelőtt 17 milliárd forintból húzta fel Rákospalotán a hollywoodi filmstúdiókkal azonos felszereltségű, 9 hatalmas műteremből álló komplexumot, ahol már világsztárok is megfordultak. Keanu Reeves (53) heteken át kezdte ott a napot, amikor 2013-ban a 47 Ronint­ forgatta, tavaly pedig Harrison Ford (75) és Ryan Gosling (36) készítette ott a Szárnyas fejvadász 2049 című sci-fit.

Még film:

Utolérheti Schwarzeneggert a pécsi testépítő

Jennifer Lawrence kocsmai bunyóba keveredett Budapesten

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top