Magyarország kúl

Elképesztő összeget hagyott az ausztrál kórházra a magyar nyugdíjas

Hippiként járták be az országot.

Óriási összeg érkezett egy ausztrál kórházi alapítvány számlájára.

A Randwickben (Sydney) működő Prince of Wales nevű intézményhez tartozó szervezet, amely kutatásra, egészségügyi ellátásra, eszközök beszerzésére fordítja a támogatásokat,

1,7 millió ausztrál dollárt (350 millió forint) kapott egy magyar származású nő örökségéből.

Rose Varga tavaly hunyt el 81 éves korában, és mivel őt is és 2007-ben eltávozott férjét is a kórházban ápolták, halála előtt az volt a kívánsága, hogy hagyatékából támogassák az intézmény alapítványát.

Rose és férje Magyarországon született, menekültként érkeztek Sydneybe. Gyermekük nem volt, a szabadidejükben körbeutazták Ausztráliát – méghozzá egy Volkswagen furgonnal,

igazi őshippik módjára.

Rose Varga idős korában petefészekrákban szenvedett, a kezelések során több klinikai kísérletnek is alávetette magát – nem is elsősorban saját gyógyulása érdekében, hiszen tudta, hogy nem túl jók az életkilátásai, de örömmel töltötte el a tudat, hogy másokon talán még segíthet így.

Mint ahogy a nagylelkű örökséggel is, amely az egyik legnagyobb adomány volt, amit az alapítvány valaha magánszemélytől kapott.

Daily Telegraph. Kiemelt fotó: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top