Magyarország kúl

Olimpiai bajnok oktatja a tornát Szombathelyen

Új oktatója van a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központnak, az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok tornász Csollány Szilveszter tanítja a jövő testnevelő tanárait.

Közzétette: ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely – 2017. szeptember 13.

– Szokatlan módon kezdődött számomra ez a kaland. Épp az egyik edzőteremben voltam, amikor odalépett hozzám az egyetem egy akkori végzős hallgatója, és azt kérdezte tőlem, hogy megadnám-e a számomat, mert a szombathelyi egyetemről keresnének. Persze, hogy megadtam. Aztán nem sokra rá érkezett is a hívás, hogy az egyetem vezetői azt szeretnék, ha én tanítanám a szertornát a hallgatóknak – mesélte a Nyugatnak Csollány Szilveszter.

A sportoló egyébként továbbra is a szomszédos Sopronban lakik, hetente egyszer tart órát az egyetemen, így ingázással oldja meg a dolgot.

Közzétette: ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely – 2017. szeptember 13.

Csollány azt mondja, hogy ez az első alkalom, hogy ebben a szerepkörben próbálja ki magát, de ő is és az egyetem vezetősége is elégedett lesz a munkával, akkor semmi akadálya a folytatásnak.

– Az edzőködést csináltam már, de ez egy teljesen másfajta munka. Itt azt kell megtanítanom, hogy hogyan tanítsanak egy egy elemet a diákoknak a leendő tanárok. Hogyan segítsenek be. Milyen izmokat kell fejleszteni ahhoz, hogy végrehajtható legyen egy feladat. Bár a két műfaj, az edzősködés és az oktatás, nehezen összehasonlítható de talán azt mondanám, hogy ez a nehezebb. Mindenesetre most nagyon élvezem és bízom benne, hogy hosszútávon tudunk majd együtt dolgozni az egyetemmel.

Még több sport:

Egerszegi Krisztinára a legbüszkébbek a magyarok

Bajnok úszók állnak majd saját kávéspultjuk között

Ilyen a városligeti gerillajóga

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top