Magyarország kúl

A világ legjobbjai közt a Corvinus

Két képzéssel is felkerült a Financial Times friss felsőoktatási rangsorára a Budapesti Corvinus Egyetem.

Az Eduline cikke szerint a kilencedik helyet szerezte meg a – többek között – a Budapesti Corvinus Egyetemen futó CEMS Masters of International Management nevű oktatási program a Financial Times legfrissebb felsőoktatási rangsorában.

Az üzleti lap szakértői a menedmentképzéseket értékelték, a rangsorra pedig nemcsak a CEMS, hanem a Corvinus vezetés és szervezés mesterszakja is felkerült, a 2016-os eredményhez hasonlóan ismét a 70. helyen szerepel a listán.

A Csarnok tér részlete az UNESCO Világörökséghez tartozó Budapesti Corvinus Egyetem épületeivel.
MTVA Fotó: Váli Miklós

A Financial Times rangsorát a svájci University of St Gallen képzése vezeti, a második és a harmadik helyen a franciaországi HEC, valamint a spanyolországi IE Business School menedzserképzése áll, de a tíz legjobb közé német, brit, szingapúri, olasz szak is bekerült.

A rangsor készítői többek között a végzettek jelenlegi fizetését, nemzetközi mobilitását, az elhelyezkedéshez szükséges időt, a nemzetközi oktatói és hallgatói arányt, a doktori fokozattal rendelkezők számát veszik figyelembe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top