Magyarország kúl

Titokzatos, kedves üzenetek lepték el Budapestet

Hetven pozitív üzenetet helyezett el városszerte Gulyás Lídia – csak hogy jókedvre derítsen minket.

Vasárnap hetven lélekmelengető, kedves üzenetet ragasztott Budapest frekventáltabb és eldugottabb helyeire Gulyás Lídia (@lidiaontheroad), akinek nem titkolt célja volt mosolyt csalni az arra járók arcára.

Minden egyes üzenet arra szólít fel, hogy merjünk kicsit lassítani a mindennapi rohanások közepette, és inspirációt, jókedvet meríteni. Az ötletet egy globális Instagram-találkozóból merítette, ezért a cetliken angol nyelvű feliratok virítanak.

Ne légy túl szigorú magadhoz!

A #70kindcomments mindegyike Lídia Instagram-oldalán is megtalálható, aki régóta dédelgetett álmát váltotta valóra a cetlik kiragasztásával. A megvalósításra egy tragikus hír ösztönözte: a baráti köréből az egyik, régóta keresett srácot holtan találták meg, elásva, rajta 70 késszúrással.

Ekkor lett egyértelmű Lídia számára: ezt a borzalmat 70 kedves üzenettel fogja feldolgozni a Bibliából vett idézet nyomán, ami így szól: „Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.”

Sose vond kétségbe, hogy értékes vagy

Lídia a 11ground blognak elmondta:

„Tisztában voltam vele, hogy ezekkel a kedves üzenetekkel nem fogom megváltani a világot, nem könnyíti meg a gyászt. Kizárólag az volt bennem, hogy egyszerűen több kedvességre van szükségünk ebben a sötét világban. Úgyhogy egész éjszaka fent voltam, hogy elkészüljek a 70 kézzel írott kártyával, és másnap bevehessem velük a várost.”

Mestermű vagy – bánj is úgy magaddal

 

Kiemelt fotó: Gulyás Lídia Instagram / 11ground blog (részlet)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top