nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Mozgó fotó a pécsi fiatalok legújabb találmánya

Mozgó fotó a pécsi fiatalok legújabb találmánya

Hét pécsi fiatal munka és tanulmányok mellett dolgozik egy egyedülálló projekten, méghozzá egy olyan okostelefonra letölthető applikáción, amely a fotó és a videó sajátos keresztezése.
magyarorszagkul
f Ajánlom

A felhasználó tulajdonképpen egy állóképet néz, melynek egy része mozog! Alig egy éve vágtak bele a Vimage névre keresztelt projektbe, máris több ezer követőjük van, rengeteg felhasználó érdeklődik, és már egy komoly befektetőt is visszautasítottak.

A Vimage-dzsel tulajdonképpen cinemagraphokat készíthetünk. A cinemagraph a fotó és a videó sajátos keveréke, melyhez alapvetően roppant komoly, drága felszerelésre, és szaktudásra is szükség van. Általában videó az alapja, melyet kimerevítenek, és egy kis részét hagyják csak mozogni. A Vimage-dzsel a felhasználó, saját képeire tud rátenni különleges mozgóeffekteket – ha minden jól alakul, akkor ötvenféle effekt közül választhat majd a user.

Az applikációval kávéra tudunk majd illeszteni gomolygó gőzt, a vízre hullámzást, ablaküvegre lefele gördülő esőcseppeket, kézbe csillagszórót, mögöttünk szikrázó tűzijátékot vagy mozgó kolibrit a háttérbe.

Még fotózás:

Ahogy még sosem láttad az óriásfesztiválokat

A nyár legforróbb képei

5 világhírű magyar fotós

Megosztás Facebookon