Magyarország kúl

Futva kerülte meg a Mont Blanc-t a makói Vasember

A 42 éves makói Ábrahám Pál 167 és fél kilométert tett meg hegyen-völgyön 38 és fél óra alatt azon az versenyen, amelyre 5 évet készült. Pedig az Alföldön se emelkedő, se lejtő.

Köszi mindenkinek aki gondolt ràm ! 5 év munkája ért be most 😃

Közzétette: Pál Ábrahám – 2017. szeptember 4.

Ábrahám Pál, a makói ultra terepfutó a Chamonix-Mont Blancban, azaz a Francia-Svájci Alpokban augusztus legutolsó napján rendezett Ultra Trail Mont Blanc versenyen állt rajthoz, írja a Makó Híradó.

A 42 éves makói vasember élete legnehezebb versenyén a 2500 induló közül az 579-dik lett. Még nem tudta felfogni az eredményt, de a verseny rendkívüli időjárása és a terep nehézsége felejthetetlen élményt jelentett számára.

A Francia-Svájci Alpokban rendezett versenyre évek alatt sikerült összegyűjtenie a regisztrációs pontokat, majd tavaly jelentkezett, de nem sorsolták ki, az ideire azonban igen.

– Január óta készültem a versenyre, kerékpározva is, mert a lejtőn lefelé futásra, amely a legnehezebb, csak így lehet felkészülni. Az Alföldön meg nincs se komoly emelkedő, se komoly lejtő – mondta. Hozzátette: speciális felszerelést is be kellett szereznie, mert a verseny ellenőrző pontjain nagyon szigorúan megnézték, hogy megvan-e mindene, beleértve, hogy a telefonjában elmentette-e a segélykérő számot. A verseny, azaz a terep nehézségét jól jelzi, hogy a 2500 induló közül 900-an menet közben feladták az eső, a sár és a -9-15 fokos időjárás, s a jeges eső miatt. S több 2000 méteres csúcsra is fel, majd onnan le kellett futni. A táv számára is a túlélésről szólt.

Még futás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top