nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
Budapesti séf a japán konyha újabb jószolgálati nagykövete

Budapesti séf a japán konyha újabb jószolgálati nagykövete

A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium a világ minden tájáról 22 nagykövetet nevezett ki annak érdekében, hogy külföldön is megismertessék az emberekkel a szigetország kulináris művészetét. A kiválasztottak egyike Maki, aki különleges helyet foglal el a nagykövetek között, hiszen ő az egyetlen, aki egy kulináriával foglalkozó oktatási intézményt is létrehozott.
magyarorszagkul
f Ajánlom

Maki Seveson

Az ünnepélyes eseményre a Maki által alapított budapesti Culinary Institute of Europe-ban (CIE) került sor szeptember 8-án. A díjat Kazuyoshi Nakasugi, a Japán Nagykövetség gazdasági osztályának vezetője adta át. Az est egyúttal a CIE első végzőseinek diplomaosztójaként is szolgált – a hallgatók ezzel zárták le egyéves Kulináris Művészetekről végzett tanulmányaikat.

Maki séf kisgyerekkorában leste el a főzés alapjait édesanyja konyhájában. A New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte szakácsképesítését. Magyarországra kerülve 2007-ben saját főzőiskolát alapított, a Makifoodot, amely azóta hatalmas népszerűségre tett szert. 2016-ban Maki társalapítóként elindította Budapesten a Culinary Institute of Europe-t (CIE), amely egy rendkívül magas szintet képviselő nemzetközi oktatócsapattal hirdette meg a képzést bárkinek, aki szeretne elmélyedni a kulináris művészetekben, és professzionális gasztronómiai képzésre vágyik. A CIE nagy hangsúlyt helyez a kiegyensúlyozott és igényes táplálkozási szokások kialakítására, valamint a fenntarthatóságra: ha csak lehet, friss, helyi és szezonális alapanyagokból dolgozik. A CIE oktatásának lényege átfogó képet adni a gasztronómia szerteágazó területéről, valamint elméleti tudást, naprakész és innovatív gyakorlati ismereteket nyújtani a hallgatóknak. Aki pedig valamilyen gasztro-területen szeretne karriert építeni, a CIE képzése révén képes lesz arra, hogy beindítsa vagy fejlessze saját vállalkozását.

A CIE következő tanévének első szemesztere szeptember 27-én indul.

Még több gasztronómia: 

Hangzatos díjat kapott egy budapesti étterem

Magyar gasztrocsaládok nyomában

A legjobb balatoni gasztrohelyek

Megosztás Facebookon