Magyarország kúl

A világ legmodernebb utasszállítója mutatkozott be Budapestnek

Ötven éve indult a Lufthansa légitársaság első gépe Budapestről: ez alkalomból különleges vendéget fogadhatott Ferihegy: egy Airbus 350-est.

Megérkezett a Lufthansa A350-ese repülőterünkre. Ezzel ünnepeljük, hogy a Lufthansa 50 éve repül Budapestre.Nézzétek meg videónkat a gép ünnepi alacsony áthúzásáról az 1-es futópályánk felett.Lufthansa A350 just arrived to our airport. We celebrate today that Lufthansa is flying to Budapest for 50 years. Check our video on the inaugural low-level flypast over our Runway 1.#budapestairport #airport #repuloter #lufthansa #a350 #lh50 #airbus #lh #lowlevelflypast #runway #aircraft #aircraftlovers

Közzétette: Budapest Airport – 2017. szeptember 8.

Először szállt le Budapesten pénteken a világ legmodernebb utasszállító repülőgépe, az A350-es, írja a hvg.hu. Az általában nagy távolságokra repülő, szélestörzsű Lufthansa-gép abból az alkalomból érkezett Magyarországra, hogy a német légitársaság ötven éve indította meg budapesti járatát. Az érkezés pillanatai a Budapest Airport facebook-videóján láthatók. 

A 12 ezer kilométeres hatótávolságú gép az első közelítés után hatvan méter magasan elrepült a légikikötő fölött, majd egy kört téve leszállt a Liszt Ferenc repülőtérre. Ezután tűzoltóautók vízsugara alatt gurult be a fogadó épületig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top