Magyarország kúl

Megvan a végeredmény, ők a legjobb háziorvosok idén

Egy mindenszenti és egy mádéfalvai háziorvos nyert az Év praxisa a Kárpát-medencében nevű versenyen.

Megvannak a legjobb háziorvosokat díjazó Év praxisa a Kárpát-medencében 2017-es győztesei. A hetedik alkalommal kiírt pályázatot Ávéd János hazai és Kovács Rozália határon túli háziorvos nyerte meg – közölték a pályázat honlapján.

Ávéd János háziorvos, Az év praxisa a Kárpát-medencében díj idei hazai kitüntetettje édesapja, a szintén háziorvos Ávéd László portréja előtt az orvosi rendelőben, a Csongrád megyei Mindszenten (MTI Fotó: Ujvári Sándor)[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"]

Idén is 10 magyarországi és 10 határon túli háziorvost díjaztak, valamint volt egy közönségdíjas is. A 21 orvost az Emberi Erőforrások Minisztériumában Szentes Tamás helyettes államtitkár, a zsűri elnöke köszöntötte.

Ávéd János háziorvos Hevesi Jánosné asszisztens segítségével EKG-vizsgálatot végez (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Az ajánlások közül választották ki a bírálóbizottság tagjai a 10-10 legjobb történetet, illetve praxist. A végső sorrendet azonban nem a zsűri, hanem az Évpraxisa.hu olvasói és szavazói döntötték el. Tavaly összesen 40 ezer, idén csaknem 90 ezer voks érkezett nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem a világ minden tájáról.

Ávéd János és a betegei (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

A hazai nyertesek:

  • Ávéd János, Mindszent
  • Gali Ida, Csongrád
  • Székely Annamária, Miskolc

A határon túli nyertesek:

  • Kovács Rozália, Mádéfalva (Erdély)
  • Nuszer Zoltán, Oklánd (Erdély)
  • Bokor Márton, Csíkszereda (Erdély)

Különdíjas:

  • Juhász Zsuzsanna, Biatorbágy

Az elmúlt években összesen 120-an kapták meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” elismerést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top