Magyarország kúl

Magyarország legszebb helyei: Dél-Alföld

A dél-Alföldi régió öt fontos helyét soroljuk.

Dél-Alföld a hét magyarországi statisztikai régió egyike: Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéket foglalja magába, központja Szeged. Ezeket érdemes odalent megnézni.

Dóm tér – Szeged

Mint azt fentebb írtuk: a régió és Csongrád megye központja is Szeged. A belváros a mainál elegánsabb időket idéz, érdemes a Tisza partjára is kisétálni. A dóm a város egyik jelképévé vált, ez az ország második legnagyobb temploma.

Ópusztaszer

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a Feszty körképpel, kiállításokkal, rendezvényekkel emlékezik a történelem jeles eseményeire, alakjaira. Fő attrakciója a Rotunda épületében elhelyezett 120 méter hosszú, 15 méter magas és 38 méter átmérőjű panorámakép, ami a honfoglalást ábrázolja. Skanzen is van.

 

Cifra palota –Kecskemét

Kecskemét Bács-Kiskun megye székhelye, hangulatos belvárosi résszel. Nevezetességei: Kossuth tér, szecessziós Városháza, Szent Miklós-templom, Cifra palota, piarista templom és rendház, Evangélikus templom, Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, Magyar Naiv Művészek Múzeuma, Szórakaténusz Játékmúzeum. Fotómúzeuma kuriózum Magyarországon.
A Cifra palota jelenleg képtárként üzemel, könnyű elveszni az épület részleteiben.

Fotó: Bali22

A Gyulai vár

Gyulának sajátos hangulata van. Gótikus vára a 15. század óta áll a helyén, ehhez kapcsolódik az ország egyik legszebb romantikus hangulatú fürdője, a Várfürdő. Híres még innen a Százéves cukrászda, az Erkel Ferenc-ház, a Ladics-ház, és a Kohán György Múzeum is. A Gyulai vár vártörténeti kiállítással várja az érdeklődőket.

Fotó: Domokdr

A Szarvasi arborétum

A Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít. A gyűjteményben közel 1600 fa- és cserjefaj található, ebből 1200 a lomblevelűek száma.
Szarvasi arborétumban van A Mini Magyarország makettpark, ahol hazánk nevezetes épületeit csodálhatjuk meg kicsiben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top