nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Magyarország kúl
5 iskolai holmi az átkosból

5 iskolai holmi az átkosból

Ma kezdődik az iskola, felidézzük az átkos 5 klasszikus iskolai holmiját.
Stern Ágnes
f Ajánlom

Egyforma füzetborítók

Manapság a csomagolók túlsúlya miatt van gond a könyvek és a füzetek bekötésével, de 30-40 éve jellemzően nem foglalkoztak a bekötéssel. Mindenkinek egyforma kék színű, piros vinyettás füzetei voltak. Csak a nevek különböztek rajtuk.

Pinterest

undefined

Tolltartók

Tolltartóból sem volt választék. Sokáig a fadoboz dukált, később jöttek a cipzáras darabok, ezek nyomokban emlékeztetnek a mai trendre.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Takarékbélyeg

Ma a hipermarketben kapható matricákat gyűjtik és cserélgetik a gyerekek, régen az azonos értékű, de különböző mintájú takarékbélyegeket cserélték, mielőtt belerakták a kiskönyvbe. A takarékbélyegeket az iskolákban lehetett megvenni.

Pinterest

undefined

Betűkártyák

Miután kisdiákként elsajátítottuk a betűket, eljött az ideje, hogy szavakat alkossunk, méghozzá a betűkártyák segítségével lehetett őket kirakni. Ezeket külön tartóban hordtuk magunkkal az iskolába.

Pinterest

undefined

Segédeszközök számoláshoz

A számtannak is megvoltak a maga kellékei, méghozzá az egyik oldalon piros, a másikon pedig kék korongok, illetve a színes rudak. Ezekkel lehetett gyakorolni az összeadást, a kivonást, a szorzást és az osztást.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

 

Szintén régi iskolai holmik: 

Megosztás Facebookon