Magyarország kúl

Dopeman reagált arra, hogy Ganxsta Zolee azt sem tudja, ki ő

Remek lenne azt látni, hogy az ország két legismertebb rappere békében megfér egymással. Ganxsta "nem ismeri" Dopemant, Dopeman pikírten, de békésen reagál.

Augusztus 19-én jelent meg a Bors interjúja Ganxsta Zolee-val (Zana Zoltánnal), melynek a címe: Nem tudom, ki az a Dopeman.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy ez is csak egy bulvárcsavar, hogy itt biza’ csak a klikkelésre mennek, de szó nincs erről, a mondat a következő szövegkörnyezetben hangzik el: “Az egész lemezt eljátsszuk, ráadásul olyan vetítéssel, hogy az utolsó másodpercig ki van találva, mikor mi lesz a vetítőn. És jön Lory B., aki egyébként már visszaszállt a bandához. Természetesen Steve meg Sámson is ott lesz. A Dopeman meg Szasza azonban nem. Szasza az elfoglaltságai miatt, a másikat meg hagyjuk, azt nem tudom, kicsoda. Helyettük lesz két barátunk, akiknek van egy rapbandája, nagyon ügyesek. Az öt eredeti MC ott lesz, és velük egészülünk majd ki hétre.”
Aki nem tudná: Zana az e hét csütörtöki (08.24) koncertjéről beszél, ahol a Kartellel egy az egyben eljátsszák a 20 évvel ezelőtt megjelent, és hamar kultstátuszba emelkedő Jégre teszlek  lemezt.

Ezen az albumon kapott helyet például a Keleti oldal, nyugati oldal, aminek a szövegírója Dopeman, de nem rappel benne, helyette két másik dalban igen, ez a Stricik és kurvák, illetve a Gengszter lingo. Mint az fentebb olvasható, ezeken a dalokon mégsem a teljes felállás lesz ott, mivel Dopeman (Pityinger László) valahol máshol lesz, nem a Barba Negra Track színpadán.

Zana és Pityinger hosszú évek után 2016 januárban, Zana ötvenedik születésnapján állt együtt a színpadon, ezt a fellépést még követte egy nyári menet. A két rapper azóta nem zenélt együtt, a születésnapi koncert előtt viszont 13 év után közös dalt is készítettek:

Teljesen mindegy, hogy a Dopeman-Ganxsta “harc”-ból kinek adsz igazat, egy valamit be kell vallanod: ez a két pali működik együtt. Dopeman a Ganxsta Zolee és a Kartel történetét összefogó kötetben (19-re lapot, 21 év gengszterrap) mondja, hogy szerinte ők nagyon is képesek az egymásban rejlő kreatív démonokat felszabadítani, és itt meg kell jegyezni: Ganxsta is azt mondja ugyanebben a kötetben, hogy Dopeman igenis jól rappel.
Bár Dopeman a Jégre teszlek show koncertjén még kikerülhető (azt a pár verzét más is elmondhatja helyette), de két év múlva 20 éves a Helldorado, ami a Kartel csúcslemeze, Dopeman pedig a legtöbb dalban mondja a magáét. Érthetetlen, hogy Ganxsta most miért beszél így róla, hiszen két év múlva, már ha a Kartel színpadra viszi a Helldoradót, akkor együtt kéne szerepeljenek – a közönség pedig boldog lenne.

Ganxsta nyilatkozatára egyébként enyhén pikírten, de békésen reagált Pityinger:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top